کمبود قفسه هاى آشپزخانه، عدم وجود کمد دیوارى، کتابخانه دیوارى و... همه اینها از جمله عواملى است که امنیت، آسایش و مهمتر از همه اقتصاد ساکنین آپارتمان را به مخاطره مى اندازد. از آنجا که انباشته کردن اسباب و اثاثیه اضافى، غیرضرورى و گاه به دردنخور یکى از ویژگى هاى زندگى است، فضاسازى در آپارتمان از اهمیت ویژه اى برخوردار است. توجه به استفاده از فضا به صورتى مفید و کارآمد علاوه بر این که نقش مؤثرى در کاهش میزان ریخت و پاش ایفا مى کند بر هماهنگى نوع چیدمان منزل نیز مى افزاید. در اینجا به معرفى راه هایى مى پردازیم که مى تواند ایده بسیار خوبى براى شما در زمینه فضاسازى آپارتمان باشد :
یکى از مهمترین اقدامات در این زمینه ساخت و نصب دکورهایى است که مى تواند بیشترین میزان وسایل اضافى و غیرضرورى شما را در خود جاى دهد. حال با این اوضاع اگر مى خواهید کمبود جایتان را برطرف سازید و نمى دانید با کتاب هاى اضافى و ظرف و ظروف عتیقه اى که با تلاش بسیار جمع کرده اید چه کار کنید، پیشنهاد این است که یک ویترین نردبانى با ابعاد 40*90 و ارتفاع 212 سانتى متر (بدون شیشه) به عنوان کتابخانه، میز تلویزیون و ضبط صوت سفارش دهید.
فاصله طبقات بسته به نوع وسیله اى که در آن جاى مى گیرد، فرق مى کند. طبقه زیرین معمولاً محل قرار گرفتن ویدئو یا تلفن است. طبقه دوم میز تلویزیون و طبقه سوم جاى گذاشتن ضبط صوت و وى سى دى است. طبقات بعدى نیز مختص قرار گرفتن کتاب مى شود که البته شما مى توانید تعداد بیشترى از طبقات را به کتاب هایتان اختصاص دهید. اگر کنج اتاق پذیرایى خالى است و ظرف هایتان در آشپزخانه بدون جا مانده به جاى صرف هزینه گزاف براى خرید یک بوفه خراطى شده چندمیلیونى، یک ویترین چوبى سه کنج چهارطبقه با در شیشه اى سفارش دهید که ارتفاعى 180 سانتى مترى و طول و عرضى معادل 43 سانتیمتر داشته باشد. اگر قصد دارید به گونه اى دیگر بشقاب ها و لیوان هایتان را جمع آورى کنید پیشنهاد مى کنیم این روش را برگزینید. یک کمد 5 طبقه با عرض 49 طول 64 و ارتفاع 162 سانتى متر سفارش دهید که هر طبقه آن در جداگانه داشته و همچون در یخچال از یک سو باز شود. احیاناً اگر ظروف قیمتى و عتیقه دارید بد نیست همان کمد 5 طبقه را بدون در ساخته و به جاى چوب در کف قفسه ها از شیشه استفاده کنید.
اگر علاقمند به قرار دادن آینه در منزلتان هستید، مى توانید با یک تیر دو نشان بزنید، یک کتابخانه به همراه یک کمد آینه دار. براى این کار لازم است یک کمد دوتایى به هم چسبیده و بدون در با ارتفاع 212 و طول و عرض 97 و 33 سانتى متر سفارش دهید. با کمک 4 عدد تخته یکى از قسمت ها را طبقه زده و از آن به عنوان کتابخانه استفاده کنید و یا اشیاى لوکس را در آن جا دهید. قسمت کنارى را به عنوان کمد لباس هایتان انتخاب و در تمام آینه رویش نصب کنید.
براى استفاده بهینه از سالن پذیرایى و بهره بردن از امکانات کتابخانه، قفسه هاى سى دى و ظروف غیرلازم مى توانید ترتیب ساخت یک دکور را بدهید. دو ردیف قفسه سه تایى که هر کدام با عرض و طول 37 و 70 و ارتفاع 40 سانتى متر است محل مناسبى براى نگهدارى ظروف آشپزخانه و اشیاى قدیمى به شمار مى روند.
ردیف پایین که نماى چوبى دارد براى گذاشتن فایل هاى ادارى و کتاب بسیار مناسب است. فاصله بین دو ردیف کمد هم فضاى استانداردى است براى گذاشتن تلویزیون، آباژور، ضبط صوت و هر شىء زینتى که مایل به قرار دادن در آن مکان هستید. نمونه این کار را در آشپزخانه نیز مى توان انجام داد . این دیگر بسته به سلیقه شما است که پانل هاى چوبى را در کدام قسمت و به چه صورت در آشپزخانه نصب کنید.
این روش به خانواده هاى پرجمعیت و مهمان دوست کمک مى کند تا تمام ظروفى را که در آشپزخانه نیاز دارند در کنار خودشان جمع آورى کنند بدون اینکه با کمبود فضا مواجه شوند.
کمد لباس هاى قدیمى
نگهدارى لباس در هر خانه اى یکى از مهمترین مسائل است. یکى از معضلات خانم ها در پایان زمستان، جمع کردن لباس هایى است که دیگر به درد فصل بهار و تابستان نمى خورند. چرا که اغلب به دلیل کمبود کمد و فضاى خالى مجبور به دور ریختن لباس هاى قدیمى و غیرفصلى هستند. ایده خوب براى حل این مسئله ساخت نوعى کمد است که حالت کاناپه داشته و مى تواند در خود تعداد بسیار زیادى لباس جاى دهد.
نمونه این کمد را در تصویر 1 مى بینید. سه کمد مکعب مستطیل که در آن از قسمت بالا باز مى شود و ابعاد آن بستگى به متراژ منطقه اى دارد که شما در نظر گرفته اید این کمد علاوه بر نگهدارى لباس هاى قدیمى و زمستانى، کاربرد دیگرى نیز دارد. مى توانید با قرار دادن چند عدد بالشتک آن را به کاناپه تبدیل کنید یا به عنوان میز براى گذاشتن آباژور، گلدان و مجسمه استفاده کنید.
اتاق کار خانگى
ایجاد فضاى مناسب براى کار این امکان را مى دهد که شما در زمان هایى که در منزل به سر مى برید یا به هر دلیلى مثل داشتن فرزند خردسال نمى توانید در ساعات روز سر کارتان حاضر شوید، بتوانید با آسودگى خاطر به امورتان رسیدگى کنید. براى این منظور قسمتى از سالن پذیرایى را که بلااستفاده است مثلاً قسمتى که به واسطه قرار گرفتن ستون حالت فرورفتگى دارد را انتخاب کنید. با گذاشتن یک پاراوان بین قسمت موردنظر و آنجا که مبلمان را قرار داده اید، یک دیوارک بسازید. سپس میز کارتان را پشت پاراوان قرار داده و با نصب چند قفسه کامپیوتر، فاکس، تلفن و هر آنچه را که براى یک میز کار لازم دارید روى آن قرار دهید.
در تصویر شماره 4 فضاسازى جالب دیگرى به چشم مى خورد. دو ردیف قفسه شیشه اى که براى کتاب و سى دى نصب شده است. این کار به شما این امکان را مى دهد که کتاب ها و سى دى هاى مورد علاقه خودتان را همیشه در دسترس داشته باشید.
بهینه سازى در آشپزخانه
یک میز دوطبقه متناسب با فضاى آشپزخانه سفارش دهید که دورتادور آن چسبیده به قسمت فوقانى، کشو نصب شده باشد. این میز را وسط آشپزخانه بگذارید. بشقاب، لیوان، کارد و چنگال هایتان را در کشوها جاى داده و طبقه تحتانى را هر آنچه که دلتان مى خواهد از قابلمه گرفته تا گلدان، سبد میوه و نان قرار دهید. با پهن کردن یک رومیزى زیبا و گذاشتن یک گلدان گل از قسمت بالایى نیز مى توانید به عنوان میز ناهارخورى استفاده کنید.
استفاده بهینه از تاقچه
هنوز هم خانه هایى وجود دارد که در معمارى شان از تاقچه استفاده شده است. تصویر شماره 6 به شما نشان مى دهد که چطور مى توان با استفاده از قفسه هاى چوبى از تاقچه به عنوان کتابخانه و حتى جایى براى گذاشتن عطریات و لوازم آرایشى استفاده کرد. این گونه با پیاده کردن روش هاى فوق مى توانید حداکثر بهره را از فضا ببرید، محیط خانه را از شلوغى و ریخت وپاش برهانید. سلیقه تان را اجرا کنید و آرامش واقعى را به محیط زندگى تان برگردانید.